Malinowe brownie z fasoli
- 10 min.
- 30 min.
- Skomplikowane
- 8 sztuki
Masz słabość do brownie, ale szukasz mniej kalorycznej wersji? Mamy coś dla Ciebie: malinowe browni z fasoli, bez grama mąki.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 160 Kcal
- 5 g białek
- 5 g tłuszczów
- 25 g węglowodanów
Składniki
8 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2
Jeżeli stosujesz fasolę z puszki, odcedź ją, przepłucz w czystej wodzie i przesyp do blendera.
3
Dodaj kakao, płatki, sól, miód, ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia i mleko. Ustaw blender na średni stopień i miksuj przez 1–2 minuty, aż do połączenia wszystkich składników.
4
Dodaj do ciasta grubo posiekaną czekoladę i przelej je do formy (20×20 cm) pokrytej papierem do pieczenia. Posyp malinami i wstaw do piekarnika.
5
Piecz w temperaturze 170–180°C przez 25–30 minut.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
🥰
Tłumaczenie automatyczne
Fantazja, użyłam tylko jednej puszki i jakoś równomiernie dodałam pozostałe składniki. Piekło się 45 minut.Choć bez owoców następnym razem kupię więcej 😅 Zastąpiłam porcją masła orzechowego i kawałkami czekolady 🤤
Tłumaczenie automatyczne
O zgrozo, po godzinie pieczenia górna skórka jest przypalona, a nadzienie zupełnie mokre i lejące. Wszystko układam dokładnie według przepisu. Idzie do kosza.
Tłumaczenie automatyczne