
Jemy zdrowo i smacznie

Jemy zdrowo – pakiet 2 książek

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Jeżeli stosujesz fasolę z puszki, odcedź ją, przepłucz w czystej wodzie i przesyp do blendera.
Dodaj kakao, płatki, sól, miód, ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia i mleko. Ustaw blender na średni stopień i miksuj przez 1–2 minuty, aż do połączenia wszystkich składników.
Dodaj do ciasta grubo posiekaną czekoladę i przelej je do formy (20×20 cm) pokrytej papierem do pieczenia. Posyp malinami i wstaw do piekarnika.
Piecz w temperaturze 170–180°C przez 25–30 minut.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zamiast miodu włożyłam cukier 150g i cukier waniliowy zamiast ekstraktu i był naprawdę bardzo słodki, następnym razem bym go wziął. Kakao było za dużo, a czekolada w środku była bezużyteczna, przynajmniej kwaśne śliwki uprzyjemniały smak zamiast malin. Poza tym konsystencja jest dla mnie bardzo gęsta i wilgotno elastyczna do tłustej, ale według człowieka, który to wie, właśnie takie brownie powinny być. Cóż, następnym razem zostawię je trochę w piekarniku i dodaję proszek do pieczenia oraz usunę cukier i kakao. W przeciwnym razie bardzo dobrze
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego