SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

W salaterce dokładnie wymieszaj mąkę gryczaną i orkiszową, jajka, mleko i szczyptę soli. Ciasto odstaw na 10 minut.

2

W międzyczasie przygotuj farsz: umyj jabłka, usuń gniazda nasienne i pokrój owoce w kostkę.

3

Na patelni nieprzywierającej rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj pokrojone jabłka i podsmażaj na średnim ogniu przez 5 minut.

4

Zdejmij z ognia, dodaj miód i cynamon, wymieszaj.

5

Rozgrzej drugą patelnię nieprzywierającą i przystaw sobie naczynie z ciastem. Na średnim ogniu smaż cienkie naleśniki (ok. 1 minutę z jednej strony). Ciasta powinno wystarczyć na ok. 10 sztuk.

6

Na gotowe naleśniki nałóż farsz jabłkowy, zwiń i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Marie Jouglíčková
28. grudnia 2023

Wow! Naleśniki są wręcz luksusowe! Zaskoczyła mnie konsystencja ciasta, jest naprawdę rzadkie, ale naleśniki wyszły rewelacyjnie.

Tłumaczenie automatyczne

Kateřina Pospíšilová
02. grudnia 2023

Doskonały.

Tłumaczenie automatyczne

Věra Horká
28. września 2023

Fantastycznie!! Połowę zrobiłam z jabłkami, drugą połowę z masłem orzechowym (solony karmel) i bananem. Ciasto jest łatwe w obróbce, nie rwie się, wyszło 12 sztuk.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu