
Jemy zdrowo i smacznie

Jemy zdrowo – pakiet 2 książek

W salaterce dokładnie wymieszaj mąkę gryczaną i orkiszową, jajka, mleko i szczyptę soli. Ciasto odstaw na 10 minut.
W międzyczasie przygotuj farsz: umyj jabłka, usuń gniazda nasienne i pokrój owoce w kostkę.
Na patelni nieprzywierającej rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj pokrojone jabłka i podsmażaj na średnim ogniu przez 5 minut.
Zdejmij z ognia, dodaj miód i cynamon, wymieszaj.
Rozgrzej drugą patelnię nieprzywierającą i przystaw sobie naczynie z ciastem. Na średnim ogniu smaż cienkie naleśniki (ok. 1 minutę z jednej strony). Ciasta powinno wystarczyć na ok. 10 sztuk.
Na gotowe naleśniki nałóż farsz jabłkowy, zwiń i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetny! Pięknie puszyste naleśniki. Podawaliśmy z domowym dżemem morelowym 😊.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Doskonały
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego
Absolutnie doskonały i bezbłędny😊
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego