SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

W dużej misce za pomocą trzepaczki wymieszaj mąkę, sól i wodę.

2

Dodaj mąkę żytnią, aby powstało gęste ciasto.

3

Ciasto przeciśnij przez przecierak do klusek lanych prosto do wrzącej wody i gotuj przez 5–7 minut.

4

Gotowe haluszki odcedź i przelej zimną wodą.

5

Cebulę podsmaż na złoto na oleju, dodaj pokrojony tempeh i kminek, przez chwilę podsmażaj.

6

1/3 tempehu odłóż do ozdobienia talerzy.

7

Kiszoną kapustę poszatkuj, zalej 500 ml wody, dodaj cukier i podgotuj.

8

Do kapusty dodaj haluszki oraz tempeh i wymieszaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Tereza Slovak
08. stycznia 2023

Świetnie! Naprawdę jest dużo!

Tłumaczenie automatyczne

Markéta Fenzelová
30. sierpnia 2022

Miroslava Kopecká
04. lutego 2022

Mąka żytnia to po słowacku żyto :) niektóre przepisy są dobre, ale jednego zniechęca fakt, że oprogramowanie zostało tak szybko przetłumaczone przez automatycznego tłumacza. Warto by było sprawdzić tłumaczenie profesjonalisty :)

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu