Twój koszyk jest pusty
Może dodasz do koszyka którąś z naszych książek?
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
W najnowszej książce kucharskiej z serii Jemy zdrowo znajdziesz 120 naszych ulubionych przepisów, które są nie tylko zdrowe, ale i pyszne 💚
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
świetnie, dodałam tylko jedno jajko i ciasto nadal było lepkie
Tłumaczenie automatyczne
Więc to nie może być prawidłowy przepis. Była to rzadka pasta, z której nie zrobiłabym nawet gnocchi, a co dopiero kluski. Przeglądałam podobne przepisy i na tej podstawie dodałam dwa razy więcej kaszy manny, czyli nie 60g, a 180g. Następnie włożyłam do lodówki na 1 godzinę do wystygnięcia i dopiero wtedy uformowałam z niego knedle. Po wyjęciu z lodówki można było z niego uformować łyżką chociaż mały klusek, ale też bez chwały. Smak również do mnie nie przemawiał. Nie będę już powtarzać tego przepisu.
Tłumaczenie automatyczne
Mimo, że wsypałam do ciasta dwa razy więcej kaszy manny, nie udało mi się zrobić okrągłych pierogów, a raczej gigantyczne grudki, które spuszczałam prosto z łyżki do garnka, ale pierogi i tak smakowały wyśmienicie. Sos zrobiłam z jeżyn z odrobiną solamylu, żeby nie zamienił się w zupę i był idealny. Na pewno wrócę do przepisu 👍
Tłumaczenie automatyczne