SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 126 Kcal
  • 7 g białek
  • 5 g tłuszczów
  • 11 g węglowodanów

Składniki

8 porcje

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Napełnij duży garnek do połowy wodą i doprowadź ją do wrzenia. W międzyczasie obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Wrzuć je do gotującej się wody i ugotuj do miękkości (ok. 15 minut). Następnie odcedź je, rozgnieć widelcem i pozostaw do ostygnięcia.

2

Ułóż łososia na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wstaw na 7 minut do piekarnika rozgrzanego do 170–180°C. Upieczoną rybę porwij widelcem na kawałki. Wrzuć je do naczynia, w którym przygotujesz ciasto.

3

Do łososia dodaj masę ziemniaczaną, żółtka, musztardę, płatki owsiane, sól i pieprz. Wyrób rękoma. Z kulek ciasta uformuj w dłoniach placuszki i ułóż je na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Piecz przez 20–25 minut w piekarniku rozgrzanym do 170–180°C.

Nasza rada
Placuszki podaliśmy z lekką sałatką z dressingiem z musztardy pełnoziarnistej, miodu i soku z cytryny.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Marián Korcz
27. listopada 2023

miła zmiana w przetwarzaniu łososia

Tłumaczenie automatyczne

Aloisie Hanyšová
15. maja 2023

Bardzo smaczny przepis, synowi i mężowi bardzo smakował. Dla dzieci idealna proporcja przypraw, dla osoby dorosłej nie bałabym się dodać więcej soli i pieprzu. Podawaliśmy z pollinką, do której dodaliśmy pesto z niedźwiedziego czosnku, oliwy z oliwek, cytryny, soli i pieprzu, a do kotlecików z łososia zjedliśmy jogurt grecki.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1153827
Ewa Kowalska
16. kwietnia 2023

wygląda na pyszne danie

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu