![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Drobno posiekaj cebulę. W dużym garnku rozgrzej 1 łyżkę oliwy i zeszklij na niej cebulę (ok. 3 minuty na wolnym ogniu).
Następnie dodaj kumin, soczewicę, pomidory z puszki i mleczko kokosowe. Wymieszaj i podlej 700 ml bulionu. Nakryj garnek pokrywką i gotuj przez 12–14 minut.
Następnie zdejmij z ognia i zmiksuj zupę na gładki krem za pomocą blendera ręcznego.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z kleksem kwaśnej śmietany i prażonymi pestkami dyni.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Smak rewelacyjny ale jeszcze dodałem trochę pieprzu cayenne
nie jest źle, ale raz mi wystarczyło
Tłumaczenie automatyczne
Rewelacyjnie... Dodałam jeszcze kurkumę, zioła, dwa ziemniaki i trochę dociśnęłam. TOP 🥰
Tłumaczenie automatyczne