
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Przepłucz ryż w zimnej wodzie i ugotuj go do miękkości (ok. 30–40 minut).
Miąższ dyni pokrój w kostkę. Obierz i drobno posiekaj cebulę.
Na dużej, głębokiej patelni lub w woku rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć posiekaną cebulę i smaż ją na wolnym ogniu przez 1–2 minuty. Następnie dodaj pokrojoną dynię, przyprawę curry, kumin i ugotowaną ciecierzycę. Wymieszaj i smaż przez kolejne 2 minuty.
Podlej mlekiem kokosowym, dodaj krojone pomidory, przykryj pokrywką i duś przez 12 minut.
Zdejmij z ognia i dodaj do curry umyte pomidorki koktajlowe (całe lub przekrojone na pół, w zależności od ich rozmiarów) oraz sok z połowy cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z ugotowanym ryżem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonały!!! Podałam bieługę zamiast czarnego ryżu. 👌👌👌
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego
Zje się kociołek, świetnie.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Pyszne, świetne jedzenie :-)
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego