SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Ugotuj makaron w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dokładny czas gotowania zależy od kształtu makaronu i wynosi ok. 12–15 minut.

2

W międzyczasie oczyść mięso, pokrój je w kostkę i szybko podsmaż na 10 ml (ok. 1 łyżki) oleju słonecznikowego. Po 5 minutach smażenia na średnim ogniu odstaw patelnię.

3

Przygotuj pesto ze szpinaku: zmiksuj blenderemzblenduj na gładką masę szpinak, orzechy laskowe, resztę oleju i parmezan.

4

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odcedź ugotowany makaron, wymieszaj go z pesto i kurczakiem.

Nasza rada
Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, dodaj do pesto 2 ząbki czosnku.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Karolina Skalska
25. października 2023

To jest pyszne. Szybkie do zrobienia.Jedynie parmezan zastąpiłam innym, żółtym serem. Te kawałeczki kurczaka w makaronie są jak niespodzianki. Będę robić częściej. 👍

ocen_1314738
Fabulita
23. sierpnia 2023

Mira Sabova
19. lipca 2023

DOSKONAŁY. Wizyta była entuzjastyczna, jedzenie było zakurzone. Nie mam tendencji do ulepszania tych przepisów, a ten naprawdę nie musi.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu