![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Ugotuj makaron w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dokładny czas gotowania zależy od kształtu makaronu i wynosi ok. 12–15 minut.
W międzyczasie oczyść mięso, pokrój je w kostkę i szybko podsmaż na 10 ml (ok. 1 łyżki) oleju słonecznikowego. Po 5 minutach smażenia na średnim ogniu odstaw patelnię.
Przygotuj pesto ze szpinaku: zmiksuj blenderemzblenduj na gładką masę szpinak, orzechy laskowe, resztę oleju i parmezan.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odcedź ugotowany makaron, wymieszaj go z pesto i kurczakiem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
To jest pyszne. Szybkie do zrobienia.Jedynie parmezan zastąpiłam innym, żółtym serem. Te kawałeczki kurczaka w makaronie są jak niespodzianki. Będę robić częściej. 👍
DOSKONAŁY. Wizyta była entuzjastyczna, jedzenie było zakurzone. Nie mam tendencji do ulepszania tych przepisów, a ten naprawdę nie musi.
Tłumaczenie automatyczne