SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Oczyść pieczarki. Drobno posiekaj rozmaryn. Obierz szalotki i pokrój je na ósemki.

2

Na dużej, głębokiej patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy i podsmaż na niej szalotkę (wystarczą 2 minuty). Dodaj pieczarki, rozmaryn, sól i pieprz. Smaż na wolnym ogniu przez 10 minut, do miękkości.

3

Wbij na patelnię wszystkie jajka, przykryj pokrywką (najlepiej szklaną), zmniejsz ogień i piecz, aż jajka się zetną. Aby uzyskać ścięte żółtko, piecz przez 10–12 minut. Jeżeli wolisz płynne, wystarczy ok. 7 minut. Pod szklaną pokrywką łatwiej sprawdzić, czy jajka odpowiednio się ścięły.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

ZizaRepa
24. marca 2024

Prosto, szybko i dobrze 👌

Tłumaczenie automatyczne

inka50
24. lutego 2024

Skoky
22. czerwca 2023

.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu