SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 196 Kcal
  • 13 g białek
  • 13 g tłuszczów
  • 7 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

2 porcji

Sposób przygotowania

1

Oczyść pieczarki. Drobno posiekaj rozmaryn. Obierz szalotki i pokrój je na ósemki.

2

Na dużej, głębokiej patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy i podsmaż na niej szalotkę (wystarczą 2 minuty). Dodaj pieczarki, rozmaryn, sól i pieprz. Smaż na wolnym ogniu przez 10 minut, do miękkości.

3

Wbij na patelnię wszystkie jajka, przykryj pokrywką (najlepiej szklaną), zmniejsz ogień i piecz, aż jajka się zetną. Aby uzyskać ścięte żółtko, piecz przez 10–12 minut. Jeżeli wolisz płynne, wystarczy ok. 7 minut. Pod szklaną pokrywką łatwiej sprawdzić, czy jajka odpowiednio się ścięły.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Skoky
22. czerwca 2023

.

Tłumaczenie automatyczne

Můra
18. listopada 2022

Na pewno powtórzę. Doskonałe, szybkie przy minimalnym wysiłku.

Tłumaczenie automatyczne

36jana62
04. maja 2022

Było bardzo dobrze, na pewno będę to robić częściej

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu