![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Oczyść pieczarki. Drobno posiekaj rozmaryn. Obierz szalotki i pokrój je na ósemki.
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy i podsmaż na niej szalotkę (wystarczą 2 minuty). Dodaj pieczarki, rozmaryn, sól i pieprz. Smaż na wolnym ogniu przez 10 minut, do miękkości.
Wbij na patelnię wszystkie jajka, przykryj pokrywką (najlepiej szklaną), zmniejsz ogień i piecz, aż jajka się zetną. Aby uzyskać ścięte żółtko, piecz przez 10–12 minut. Jeżeli wolisz płynne, wystarczy ok. 7 minut. Pod szklaną pokrywką łatwiej sprawdzić, czy jajka odpowiednio się ścięły.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Prosto, szybko i dobrze 👌
Tłumaczenie automatyczne
.
Tłumaczenie automatyczne