
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Napełnij duży garnek do połowy wodą i doprowadź ją do wrzenia. W międzyczasie obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Wrzuć je do gotującej się wody i ugotuj do miękkości (ok. 15 minut). Następnie odcedź je, rozgnieć widelcem i pozostaw do ostygnięcia.
Ułóż łososia na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wstaw na 7 minut do piekarnika rozgrzanego do 170–180°C. Upieczoną rybę porwij widelcem na kawałki. Wrzuć je do naczynia, w którym przygotujesz ciasto.
Do łososia dodaj masę ziemniaczaną, żółtka, musztardę, płatki owsiane, sól i pieprz. Wyrób rękoma. Z kulek ciasta uformuj w dłoniach placuszki i ułóż je na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Piecz przez 20–25 minut w piekarniku rozgrzanym do 170–180°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
miła zmiana w przetwarzaniu łososia
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo smaczny przepis, synowi i mężowi bardzo smakował. Dla dzieci idealna proporcja przypraw, dla osoby dorosłej nie bałabym się dodać więcej soli i pieprzu. Podawaliśmy z pollinką, do której dodaliśmy pesto z niedźwiedziego czosnku, oliwy z oliwek, cytryny, soli i pieprzu, a do kotlecików z łososia zjedliśmy jogurt grecki.
Tłumaczenie automatyczne
wygląda na pyszne danie