
Jemy zdrowo i smacznie

Banany obierz, pokrój lub połam i umieść w blenderze. Dodaj masło orzechowe, olej kokosowy i miód lub syrop. Zblenduj na wysokich obrotach na gładką masę. Dodaj do niej kakao, cynamon, kardamon i szczyptę soli. Zmiksuj ponownie.
Przygotuj sobie foremkę (20 cm × 20 cm), pokryj ją folią spożywczą lub papierem do pieczenia i wlej do niej masę. Umieść w zamrażarce i schładzaj przez co najmniej 1 godzinę.
Następnie wyjmij deser z zamrażarki i pozostaw go na 10 minut w temperaturze pokojowej. Pokrój na 10 kawałków i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Było pyszne, ale po 3 godzinach w zamrażarce nie stwardniało na tyle, żebym mogła je wyjąć, więc jedliśmy łyżką, więc smakowało dobrze.
Tłumaczenie automatyczne z języka węgierskiego
To doskonały deser. Dla ludzi takich jak ja, którzy nie jedzą dużo, to parada.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Świetny deser. Tylko pamiętaj, aby nie wyjmować go 10 minut wcześniej, jeśli to nie całe ciasto, mam zamrażarkę na -15 ° C i niedźwiedź topi się prawie natychmiast. Mam ich około 8. Absolutnie świetnie. Następnym razem zrobię kości i będę miał mrożone cukierki. W przeciwnym razie omijam dosładzanie i tylko z bananem jest najlepsze (najlepiej gorzkie).
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego