SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Banany obierz, pokrój lub połam i umieść w blenderze. Dodaj masło orzechowe, olej kokosowy i miód lub syrop. Zblenduj na wysokich obrotach na gładką masę. Dodaj do niej kakao, cynamon, kardamon i szczyptę soli. Zmiksuj ponownie.

2

Przygotuj sobie foremkę (20 cm × 20 cm), pokryj ją folią spożywczą lub papierem do pieczenia i wlej do niej masę. Umieść w zamrażarce i schładzaj przez co najmniej 1 godzinę.

3

Następnie wyjmij deser z zamrażarki i pozostaw go na 10 minut w temperaturze pokojowej. Pokrój na 10 kawałków i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Iveta Kučerová
29. czerwca 2023

Doskonały i łatwy deser. Polecam odczekać chwilę, aż wyjmiecie go z zamrażarki, wtedy lepiej jeść.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1138441
evica91
09. lutego 2023

Było pyszne, ale po 3 godzinach w zamrażarce nie stwardniało na tyle, żebym mogła je wyjąć, więc jedliśmy łyżką, więc smakowało dobrze.

Tłumaczenie automatyczne

Gabriela Tomsová
26. lipca 2022

To doskonały deser. Dla ludzi takich jak ja, którzy nie jedzą dużo, to parada.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu