![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Banany obierz, pokrój lub połam i umieść w blenderze. Dodaj masło orzechowe, olej kokosowy i miód lub syrop. Zblenduj na wysokich obrotach na gładką masę. Dodaj do niej kakao, cynamon, kardamon i szczyptę soli. Zmiksuj ponownie.
Przygotuj sobie foremkę (20 cm × 20 cm), pokryj ją folią spożywczą lub papierem do pieczenia i wlej do niej masę. Umieść w zamrażarce i schładzaj przez co najmniej 1 godzinę.
Następnie wyjmij deser z zamrażarki i pozostaw go na 10 minut w temperaturze pokojowej. Pokrój na 10 kawałków i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobry
Tłumaczenie automatyczne
Doskonały i łatwy deser. Polecam odczekać chwilę, aż wyjmiecie go z zamrażarki, wtedy lepiej jeść.
Tłumaczenie automatyczne
Było pyszne, ale po 3 godzinach w zamrażarce nie stwardniało na tyle, żebym mogła je wyjąć, więc jedliśmy łyżką, więc smakowało dobrze.
Tłumaczenie automatyczne