
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 180–190°C.
Przygotuj formę do pieczenia (30 × 40 cm) i pokryj ją papierem do pieczenia.
Zrób ciasto: przesiej mąkę przez sito do miski, dodaj proszek do pieczenia, kakao i cukier. Wymieszaj.
Dodaj 2 jajka, olej, 300 ml mleka i wszystko dokładnie wymieszaj, tak by powstało gładkie ciasto bez grudek. Przelej je do przygotowanej formy.
Przygotuj drugie naczynie, wrzuć do niego twaróg, ekstrakt waniliowy, 2 jajka i 150 ml mleka. Zmiksuj lub ubij.
Teraz weź łyżkę, nabieraj nią porcje masy serowej i rozsmaruj ją na spodzie czekoladowym tak, by powstał marmurkowy wzór.
Wstaw blachę z ciastem do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 25 minut w temperaturze 180–190°C.
Następnie pokrój na 15 kawałków i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Mało słodkie, raczej gorzkie
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Przepis jest świetny, ale dużo mąki albo za mało mleka... Postąpiłam zgodnie z przepisem i włożyłam do ciasta resztki mleka, które należy do twarogu i było pyszne! Cukier zastąpiłam syropem daktylowym, a olej olejem kokosowym.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Świetny :)
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego