SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 216 Kcal
  • 10 g białek
  • 8 g tłuszczów
  • 25 g węglowodanów

Źródło pięknej skóry! Postaw na kolagen o smaku mango

  • Młoda skóra
  • Gęste włosy
  • Mocne paznokcie
Więcej informacji

Składniki

15 porcje

Dobrze przyswajalny magnez zapewnia wysoką jakość snu

  • Najlepiej przyswajalna forma magnezu
  • Naturalny sposób na zmęczenie
  • Przynosi ulgę przy skurczach mięśni
Więcej informacji

Etykiety

banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180–190°C.

2

Przygotuj formę do pieczenia (30 × 40 cm) i pokryj ją papierem do pieczenia.

3

Zrób ciasto: przesiej mąkę przez sito do miski, dodaj proszek do pieczenia, kakao i cukier. Wymieszaj.

4

Dodaj 2 jajka, olej, 300 ml mleka i wszystko dokładnie wymieszaj, tak by powstało gładkie ciasto bez grudek. Przelej je do przygotowanej formy.

5

Przygotuj drugie naczynie, wrzuć do niego twaróg, ekstrakt waniliowy, 2 jajka i 150 ml mleka. Zmiksuj lub ubij.

6

Teraz weź łyżkę, nabieraj nią porcje masy serowej i rozsmaruj ją na spodzie czekoladowym tak, by powstał marmurkowy wzór.

7

Wstaw blachę z ciastem do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 25 minut w temperaturze 180–190°C.

8

Następnie pokrój na 15 kawałków i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Leona Svobodová
05. maja 2024

wcale nam się to nie podobało

Tłumaczenie automatyczne

Lenka Smetáková
21. stycznia 2024

Konsystencja jest dobra, ale jakoś bez smaku, ja dosłodziłabym twaróg, a jestem przyzwyczajona do usuwania cukru w przepisach.

Tłumaczenie automatyczne

Andrea Mácová
25. października 2023

Przepis, który trzeba całkowicie przerobić, aby był użyteczny, jest całkowicie bezużyteczny. Polecam znaleźć na stronie inną wersję bułki twarogowej. Mało cukru w cieście, żadnego w twarogu, mleko chyba nie powinno wchodzić do twarogu, ciasto raczej by to przyjęło z radością. Smakuje nieźle, ale twarożek z cukrem też smakuje dobrze, prawda? Konsystencja jest obłędna.

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu