![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
W dużym naczyniu ubij jajka, olej, stewię i mleko.
Dodaj suche składniki: mąkę przesianą przez sito, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i kakao.
Za pomocą drewnianej łyżki wyrób zwarte ciasto.
Przelej je do formy 20 × 30 cm i piecz przez 30–40 minut w temperaturze 170–180°C.
W międzyczasie wmieszaj wszystkie składniki na krem i wstaw go do lodówki.
Upieczone ciasto pozostaw do ostygnięcia na kratce. Po ostygnięciu przekrój je wzdłuż ostrym nożem, przełóż kremem kokosowym, przykryj i wstaw na kilka minut do lodówki.
Pokrój ciasto na ok. 20 kawałków podobnej wielkości i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dla mnie deser w pełni luksusowy, choć trochę bomba kaloryczna, za sprawą kokosa. Zamiast stewii dodałam odrobinę miodu. Zrobiłam tylko jedną warstwę, krem na ciało i cienką warstwę polewy czekoladowej i było super! Wszyscy świetnie się bawili.
Tłumaczenie automatyczne
Ja zdecydowałam się na wersję muffinową...puszystą, kruszącą się, lekko miodowo-słodką. Z ciasta wychodzi 12 muffinek. Oceniam 3-4/5.
Tłumaczenie automatyczne