SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do temperatury 170–180°C.

2

Na patelni rozgrzej 20 g oleju kokosowego, dodaj miód i cynamon, wymieszaj. Jabłka pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię. Duś na średnim ogniu przez 10–12 minut i odstaw.

3

W dużej misce wymieszaj mąkę orkiszową i proszek do pieczenia, cynamon i sól. W drugiej misce ubij olej kokosowy, miód, jajka i ricottę. Połącz zawartość obu misek, dodaj pieczone jabłka.

4

Ciasto podziel na 12 foremek do muffinów. Przygotuj kruszonkę: wymieszaj 2 łyżki miodu, olej kokosowy i mąkę. Kruszonką posyp surowe muffiny.

5

Umieść formę w rozgrzanym piekarniku. Piecz przez 15–20 minut w 170–180°C.

6

* Ricottę możesz zastąpić jogurtem greckim.

Nasza rada
Zamiast oleju kokosowego możesz użyć takiej samej ilości masła.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Bára D.
02. lipca 2023

Zuzana Kalická
07. stycznia 2023

Świetny!

Tłumaczenie automatyczne

Lůca Malá
08. października 2022

Świetny! Zrobię regularnie.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu