
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do temperatury 170–180°C.
Na patelni rozgrzej 20 g oleju kokosowego, dodaj miód i cynamon, wymieszaj. Jabłka pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię. Duś na średnim ogniu przez 10–12 minut i odstaw.
W dużej misce wymieszaj mąkę orkiszową i proszek do pieczenia, cynamon i sól. W drugiej misce ubij olej kokosowy, miód, jajka i ricottę. Połącz zawartość obu misek, dodaj pieczone jabłka.
Ciasto podziel na 12 foremek do muffinów. Przygotuj kruszonkę: wymieszaj 2 łyżki miodu, olej kokosowy i mąkę. Kruszonką posyp surowe muffiny.
Umieść formę w rozgrzanym piekarniku. Piecz przez 15–20 minut w 170–180°C.
* Ricottę możesz zastąpić jogurtem greckim.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetny!
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego
Świetny! Zrobię regularnie.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego