
Jemy zdrowo i smacznie

Przygotuj dwa naczynia. W jednym wymieszaj suche składniki (mąkę, mak, płatki i proszek do pieczenia).
W drugim ubij jajka, mleko i stewię (lub inną substancję słodzącą).
Następnie za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj suche i mokre składniki, tworząc półpłynne ciasto bez grudek.
Przelej ciasto do formy do muffinek, wysmarowanej tłuszczem lub pokrytej papierowymi koszyczkami.
Piecz przez ok. 25–30 minut w temperaturze 170–180°C.
Pozostaw do ostygnięcia na kratce i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Próbowałem i było luksusowe! ! !
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
super, ale dopiero po mojej zmianie, zamiast jednego jajka rozgniecionego banana i słodzonego cukrem kokosowym 👌🙂🌼
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego