
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 170°C.
Oddziel wszystkie białka od żółtek.
Do żółtek dodaj mak, twaróg, jabłka, miód, proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy i szczyptę soli.
Ubij białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj je z ciastem.
Przelej ciasto na blachę (20 × 20 cm) pokrytą papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika i piecz przez 60 minut w temperaturze 160–170°C.
Pokrój makowca na ok. 16 kawałków podobnej wielkości i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zaskakująco smaczne. Na pewno zrobię to ponownie.
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego
Jest bardzo dobry i pięknie wilgotny, bez suchego naleśnika 👍 Następnym razem wypróbuję pół na pół maku z mąką 😉 za dużo maku jak dla mnie 🤣
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego