![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 170°C.
Oddziel wszystkie białka od żółtek.
Do żółtek dodaj mak, twaróg, jabłka, miód, proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy i szczyptę soli.
Ubij białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj je z ciastem.
Przelej ciasto na blachę (20 × 20 cm) pokrytą papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika i piecz przez 60 minut w temperaturze 160–170°C.
Pokrój makowca na ok. 16 kawałków podobnej wielkości i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
bardzo dobry