SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 122 Kcal
  • 5 g białek
  • 7 g tłuszczów
  • 9 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

16 porcje

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 170°C.

2

Oddziel wszystkie białka od żółtek.

3

Do żółtek dodaj mak, twaróg, jabłka, miód, proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy i szczyptę soli.

4

Ubij białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj je z ciastem.

5

Przelej ciasto na blachę (20 × 20 cm) pokrytą papierem do pieczenia.

6

Wstaw do piekarnika i piecz przez 60 minut w temperaturze 160–170°C.

7

Pokrój makowca na ok. 16 kawałków podobnej wielkości i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Lenka Ryšlinková
24. września 2023

To bardzo dobra bułka i tak, można ją łatwo modyfikować - zamiast miodu dodałam 4 łyżki panelli i pełnoglutenowego proszku do pieczenia, dodałam też twaróg pełnoziarnisty w folii i łyżkę mąki bezglutenowej. Upiekę go jak ciasto makowe - posmaruję marmoladą pomarańczową, bardzo dobrze wyszło, z lemon curdem na pewno by smakowało...

Tłumaczenie automatyczne

Míša Fenclová
12. września 2023

Połowę maku zastąpiłam mąką gryczaną, zamiast twarogu dodałam biały jogurt i jabłka pół na pół z gruszkami. Piekłam godzinę w 160° według przepisu i efekt był przepyszny, następnego dnia już go nie było 😋

Tłumaczenie automatyczne

Fabulita
31. sierpnia 2023

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu