SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 122 Kcal
  • 5 g białek
  • 7 g tłuszczów
  • 9 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

16 porcje

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 170°C.

2

Oddziel wszystkie białka od żółtek.

3

Do żółtek dodaj mak, twaróg, jabłka, miód, proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy i szczyptę soli.

4

Ubij białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj je z ciastem.

5

Przelej ciasto na blachę (20 × 20 cm) pokrytą papierem do pieczenia.

6

Wstaw do piekarnika i piecz przez 60 minut w temperaturze 160–170°C.

7

Pokrój makowca na ok. 16 kawałków podobnej wielkości i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

nw8nmsgf5pprivaterelayappleidcom
16. marca 2023

Zaskakująco smaczne. Na pewno zrobię to ponownie.

Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego

Renata Kučerová
13. marca 2023

Jest bardzo dobry i pięknie wilgotny, bez suchego naleśnika 👍 Następnym razem wypróbuję pół na pół maku z mąką 😉 za dużo maku jak dla mnie 🤣

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Tereza S
18. lutego 2023

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu