SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt
Znasz z naszej książki kucharskiej

Jemy zdrowo – szybko i prosto

Strona 176Dowiedz się więcej o książce

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 1198 Kcal
  • 10 g białek
  • 94 g tłuszczów
  • 78 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

1 porcja

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Mleko kokosowe i cukier podgrzej w rondlu na średnim ogniu.

2

Po 10 minutach zmniejsz ogień, ciągle mieszaj i poczekaj, aż płyn się zagęści (co potrwa 25–30 minut). Pod sam koniec dodaj olej kokosowy i szczyptę soli.

3

Karmel pozostaw do ostygnięcia i umieść w słoiczku, zakręć. Karmel przechowuj w lodówce do około tygodnia.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Lucia Skoršepová
08. kwietnia 2022

smakowało świetnie, użyłam go jako posypkę do sernika 😊

Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego

Péťa Bártová
09. sierpnia 2020

Mieszam około 40 minut, z jednej puszki mleka jest trochę karmelu, ale jest pysznie :)

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Sára Bazalová
03. marca 2020

Karmel stwardniał dla mnie dłużej, ale poza tym świetny przepis

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu