
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 185°C.
Wymieszaj płatki z olejem kokosowym, solą, łyżeczką stewii (lub dwoma łyżkami miodu) i 4 łyżkami zimnej wody.
Wymieszaj i wrób składniki. Kulę ciasta umieść w lodówce.
Wymieszaj jagody, sól, mąkę ryżową i sok z połowy cytryny.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na okrągły placek (nie musi mieć idealnego kształtu).
Na placku ułóż nadzienie z jagód i przykryj je brzegami ciasta, tak by były one skierowane do środka, ale sam środek nie był przykryty. Uwaga, ciasto z płatków owsianych trochę się rwie.
Galette umieść na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez 30–35 minut w temperaturze 175–185°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
👌👌👌 doskonałe 😊😋
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Smak jest bardzo dobry.. Po prostu nie rozumiem, gdzie się zdarzył błąd, ale ciasto się nie trzymało, więc nie można było z niego zrobić naleśnika. Problem rozwiązała foremka do ciasta, w której wycisnęłam ciasto i upiekłam.. Na pewno zrobię to jeszcze raz, niestety nie jako galette:))
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego