SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 185°C.

2

Wymieszaj płatki z olejem kokosowym, solą, łyżeczką stewii (lub dwoma łyżkami miodu) i 4 łyżkami zimnej wody.

3

Wymieszaj i wrób składniki. Kulę ciasta umieść w lodówce.

4

Wymieszaj jagody, sól, mąkę ryżową i sok z połowy cytryny.

5

Schłodzone ciasto rozwałkuj na okrągły placek (nie musi mieć idealnego kształtu).

6

Na placku ułóż nadzienie z jagód i przykryj je brzegami ciasta, tak by były one skierowane do środka, ale sam środek nie był przykryty. Uwaga, ciasto z płatków owsianych trochę się rwie.

7

Galette umieść na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez 30–35 minut w temperaturze 175–185°C.

Nasza rada
Podawaj z lekko osłodzonym twarogiem.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Veronika Zemanová
08. marca 2024

Do ciasta dodałam jeszcze trochę twarogu, wtedy łatwiej było je rozwałkować, zamiast mąki ryżowej użyłam mąki pełnoziarnistej i dodałam trochę syropu ryżowego

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1469339
David Pivoňka
14. stycznia 2024

Doskonałe i bardzo szybkie w przygotowaniu.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1472317
c52xcvngzcprivaterelayappleidcom
09. stycznia 2024

Zamiast jagód dodałam truskawki, doskonały i szybki przepis

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu