SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 140 Kcal
  • 3 g białek
  • 8 g tłuszczów
  • 14 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

10 porcje

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 185°C.

2

Wymieszaj płatki z olejem kokosowym, solą, łyżeczką stewii (lub dwoma łyżkami miodu) i 4 łyżkami zimnej wody.

3

Wymieszaj i wrób składniki. Kulę ciasta umieść w lodówce.

4

Wymieszaj jagody, sól, mąkę ryżową i sok z połowy cytryny.

5

Schłodzone ciasto rozwałkuj na okrągły placek (nie musi mieć idealnego kształtu).

6

Na placku ułóż nadzienie z jagód i przykryj je brzegami ciasta, tak by były one skierowane do środka, ale sam środek nie był przykryty. Uwaga, ciasto z płatków owsianych trochę się rwie.

7

Galette umieść na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez 30–35 minut w temperaturze 175–185°C.

Nasza rada
Podawaj z lekko osłodzonym twarogiem.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Lenka Gibasová
11. marca 2022

bardzo smaczne, dodałam więcej posiekanej czekolady 👌

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

ocen_1209871
Petra Javorová
10. lipca 2021

absolutnie nie trzyma kształtu, więc tylko lubię dobre, ciepłe płatki

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Leny Skilla Smejkalová
24. marca 2021

Zaskakująco proste, a jednocześnie bardzo smaczne 🤩 Po prostu lepiej mieć słodsze jagody 🫐

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

ocen_1225265
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu