
Jemy zdrowo i smacznie

Jemy zdrowo – pakiet 2 książek

Rozgrzej piekarnik do 185°C.
Wymieszaj płatki z olejem kokosowym, solą, łyżeczką stewii (lub dwoma łyżkami miodu) i 4 łyżkami zimnej wody.
Wymieszaj i wrób składniki. Kulę ciasta umieść w lodówce.
Wymieszaj jagody, sól, mąkę ryżową i sok z połowy cytryny.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na okrągły placek (nie musi mieć idealnego kształtu).
Na placku ułóż nadzienie z jagód i przykryj je brzegami ciasta, tak by były one skierowane do środka, ale sam środek nie był przykryty. Uwaga, ciasto z płatków owsianych trochę się rwie.
Galette umieść na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez 30–35 minut w temperaturze 175–185°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
bardzo smaczne, dodałam więcej posiekanej czekolady 👌
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
absolutnie nie trzyma kształtu, więc tylko lubię dobre, ciepłe płatki
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Zaskakująco proste, a jednocześnie bardzo smaczne 🤩 Po prostu lepiej mieć słodsze jagody 🫐
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego