SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 213 Kcal
  • 8 g białek
  • 12 g tłuszczów
  • 22 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

10 porcje

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 190–195°C. Przygotuj formę o wymiarach 20 cm × 30 cm i pokryj ją papierem do pieczenia.

2

W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, miód, mleko, 2 żółtka, kakao i olej kokosowy. Wymieszaj i wyrób (najlepiej gołymi rękami) zwarte, nieklejące się ciasto. Uformuj z niego kulę, zawiń ją w folię spożywczą i wstaw na 10 minut do zamrażarki.

3

W drugim naczyniu dokładnie wymieszaj twaróg, 2 żółtka, miód i ekstrakt waniliowy. Odstaw (w temperaturze pokojowej) i poczekaj, aż ciasto w zamrażarce stwardnieje.

4

Po 10 minutach wyjmij ciasto, podziel je na dwie równe porcje i przygotuj sobie formę i tarkę.

5

Jedną porcję ciasta zetrzyj na tarce o grubych oczkach, pokrywając nim dno formy. Lekko dociśnij dłonią, aby stworzyć równą warstwę. Następnie rozsmaruj na niej nadzienie serowe, a na wierzch zetrzyj drugą połowę ciasta.

6

Wstaw blachę do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 22–25 minut w temperaturze 190–195°C.

7

Upieczone ciasto przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 3–4 dni.

Nasza rada
Zamiast ekstraktu waniliowego możesz użyć odżywki białkowej o smaku waniliowym. Ciasto po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia na co najmniej pół godziny, a następnie pokrój je na kawałki. * Ponieważ przygotowanie tego deseru trwa w sumie dłużej niż pół godziny, możesz zrobić większą ilość ciasta i zamrozić je, skracając sobie czas przygotowania przy kolejnym pieczeniu.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Monika1986
05. listopada 2022

🙂

hr_bek
30. września 2022

Za pierwszym razem nie wyglądała zbyt dobrze, ale smakuje niesamowicie👍🏻👍🏻👍🏻

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Csikai Márta
09. września 2022

Niestety nie mogliśmy tego zjeść, ciasto smakowało tak mącznie.Nie przepadam za słodyczami,a nawet pieczę z proszkiem do pieczenia.Zrobiłam z miodem, jak mówi przepis,ale mogło być słodsze .

Tłumaczenie automatyczne z języka węgierskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu