
Jemy zdrowo i smacznie

Z mleka odlej ok. 3 łyżki i wymieszaj je z budyniem w proszku.
Resztę mleka doprowadź do wrzenia.
Przelej do niego budyń i gotuj, ciągle mieszając, aż zgęstnieje (ok. 2–3 minuty).
Pozostaw do ostygnięcia.
Następnie wymieszaj z ricottą i miodem.
Wstaw na co najmniej 15 minut do lodówki. Podawaj na zimno.
Budyń jest wyśmienity bez dodatków, a jeszcze lepszy ze świeżymi owocami.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
doskonały, mega cháluji❤️
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Wspaniały. ❤️ Nie potrzebuję dużo miodu, zwykle słodzę cykorią i można zakopać zwykły budyń. Po prostu nie wydaje mi się, że 400 ml mleka roślinnego, 50 g ricotty, 40 g puddingu i łyżka miodu zawiera 56 g węglowodanów. Zrobiłem podwójną dawkę, ale tylko z 600 ml mleka krowiego przeliczyłem węglowodany z ciekawości i osiągnąłem nieco ponad 40 g.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego