SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 350 Kcal
  • 8 g białek
  • 10 g tłuszczów
  • 56 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

1 porcja

Sposób przygotowania

1

Z mleka odlej ok. 3 łyżki i wymieszaj je z budyniem w proszku.

2

Resztę mleka doprowadź do wrzenia.

3

Przelej do niego budyń i gotuj, ciągle mieszając, aż zgęstnieje (ok. 2–3 minuty).

4

Pozostaw do ostygnięcia.

5

Następnie wymieszaj z ricottą i miodem.

6

Wstaw na co najmniej 15 minut do lodówki. Podawaj na zimno.

7

Budyń jest wyśmienity bez dodatków, a jeszcze lepszy ze świeżymi owocami.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Toni
06. września 2021

doskonały, mega cháluji❤️

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Zuzana Kocurková
24. lipca 2021

Wspaniały. ❤️ Nie potrzebuję dużo miodu, zwykle słodzę cykorią i można zakopać zwykły budyń. Po prostu nie wydaje mi się, że 400 ml mleka roślinnego, 50 g ricotty, 40 g puddingu i łyżka miodu zawiera 56 g węglowodanów. Zrobiłem podwójną dawkę, ale tylko z 600 ml mleka krowiego przeliczyłem węglowodany z ciekawości i osiągnąłem nieco ponad 40 g.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Petra Nováková
12. lutego 2021

Bardzo dobrze. Spróbowałbym podać więcej ricotty, żeby zobaczyć, czy jest tak mało. Zamiast miodu użyłam syropu z cykorii - bez różnicy, ale nawet z nim jest słodki. 😉

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu