
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wysmaruj formę do babki (⌀ 23 cm) tłuszczem i posyp ją mąką pszenną.
Do dużego naczynia wbij jajka, dodaj ksylitol i ubij na kogel-mogel. Następnie dodaj jogurt, ekstrakt waniliowy i olej. Wymieszaj i ubij.
W drugim naczyniu wymieszaj suche składniki i dodaj je do mokrych.
Wlej ciasto do formy na babkę, wygładź je z wierzchu i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 50 minut w temperaturze 180°C.
Upieczoną babkę pozostaw do ostygnięcia, a następnie wyjmij na talerz. Pokrój na 12 kawałków i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobra.
Doskonałe i sprężyste. Część jogurtu zastąpiłam mlekiem.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Miękkie, ale kwaśne. Jak dotąd jedyne ciasto, które się nie przyjęło i nie zostało przez nas zjedzone.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego