![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wysmaruj formę do babki (⌀ 23 cm) tłuszczem i posyp ją mąką pszenną.
Do dużego naczynia wbij jajka, dodaj ksylitol i ubij na kogel-mogel. Następnie dodaj jogurt, ekstrakt waniliowy i olej. Wymieszaj i ubij.
W drugim naczyniu wymieszaj suche składniki i dodaj je do mokrych.
Wlej ciasto do formy na babkę, wygładź je z wierzchu i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 50 minut w temperaturze 180°C.
Upieczoną babkę pozostaw do ostygnięcia, a następnie wyjmij na talerz. Pokrój na 12 kawałków i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dobry przepis, zadziałał☺️
Tłumaczenie automatyczne
Doskonały, elastyczny
Tłumaczenie automatyczne