SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 365 Kcal
  • 20,2 g białek
  • 22,5 g tłuszczów
  • 17 g węglowodanów

Składniki

4 porcji

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

Orzechy wsyp na blachę i wstaw do piekarnika. Praż przez 10 minut w 180°C.

3

Uprażone orzechy pozostaw do ostygnięcia, a następnie usuń suche skórki, mnąc orzechy w dłoniach lub w papierowej torebce.

4

Przygotuj krem orzechowo-kakaowy: w blenderze kielichowym zmiksuj orzechy, kakao, 1 łyżkę miodu, 50 ml jogurtu i 250 twarogu. Krem podziel na 4 równe porcje i przełóż do miseczek lub szklaneczek.

5

Teraz zrób krem jogurtowy: wymieszaj 250 g twarogu, 1 łyżkę miodu i 50 ml jogurtu. Ułóż go na warstwie kremu orzechowo-kakaowego.

6

Wstaw deser do lodówki, podawaj po schłodzeniu.

7

Przechowuj w lodówce, spożyj w ciągu 2–3 dni.

Nasza rada
Każdą porcję możesz udekorować drobno utartą gorzką czekoladą i pokruszonymi orzechami laskowymi.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

nw8nmsgf5pprivaterelayappleidcom
10. lutego 2024

Doskonały

Tłumaczenie automatyczne

b5zngt8h5gprivaterelayappleidcom
29. stycznia 2024

Veronika Příhodová
03. stycznia 2024

Rewelacja, bardzo nam smakuje 👌🏼 Ja użyłam mniej orzechów i mi zdecydowanie wystarczy połowa 👍

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu