
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Orzechy wsyp na blachę i wstaw do piekarnika. Praż przez 10 minut w 180°C.
Uprażone orzechy pozostaw do ostygnięcia, a następnie usuń suche skórki, mnąc orzechy w dłoniach lub w papierowej torebce.
Przygotuj krem orzechowo-kakaowy: w blenderze kielichowym zmiksuj orzechy, kakao, 1 łyżkę miodu, 50 ml jogurtu i 250 twarogu. Krem podziel na 4 równe porcje i przełóż do miseczek lub szklaneczek.
Teraz zrób krem jogurtowy: wymieszaj 250 g twarogu, 1 łyżkę miodu i 50 ml jogurtu. Ułóż go na warstwie kremu orzechowo-kakaowego.
Wstaw deser do lodówki, podawaj po schłodzeniu.
Przechowuj w lodówce, spożyj w ciągu 2–3 dni.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
To jest świetne. Nawet dzieciom bardzo się podobało
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Cóż, dla mnie nic specjalnego..😅Takie..Zdecydowanie nie ma to nic wspólnego z tradycyjnym monte.😅😅To raczej przekąska serowa i dość kwaśna przez jogurt, więc musiałam dodać tonę miodu. Trochę poprawiłem z bananami, nie mniej, pewnie następnym razem już nie będę.. Może jak będą dzieci.😅
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Niesamowity przepis! Zignorowałam komentarze i dodałam więcej orzechów, położyłam między warstwami chrupiącą slowtellę, a na wierzch banany i było pyszne.
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego