
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Orzechy wsyp na blachę i wstaw do piekarnika. Praż przez 10 minut w 180°C.
Uprażone orzechy pozostaw do ostygnięcia, a następnie usuń suche skórki, mnąc orzechy w dłoniach lub w papierowej torebce.
Przygotuj krem orzechowo-kakaowy: w blenderze kielichowym zmiksuj orzechy, kakao, 1 łyżkę miodu, 50 ml jogurtu i 250 twarogu. Krem podziel na 4 równe porcje i przełóż do miseczek lub szklaneczek.
Teraz zrób krem jogurtowy: wymieszaj 250 g twarogu, 1 łyżkę miodu i 50 ml jogurtu. Ułóż go na warstwie kremu orzechowo-kakaowego.
Wstaw deser do lodówki, podawaj po schłodzeniu.
Przechowuj w lodówce, spożyj w ciągu 2–3 dni.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Uważam, że to moja wina, ale nie udało mi się obrać wszystkich orzechów po upieczeniu, a i tak nie zmiksowały się w blenderze z mieszanką (horror). Nie dodaję miodu i wyszło strasznie gorzkie, wręcz trochę przypominało spalone orzechy. Następnym razem kupię obrane, zmiksuję je osobno i dodam banany👍
Tłumaczenie automatyczne
Świetnie
Tłumaczenie automatyczne