Może dodasz do koszyka którąś z naszych książek?


Jemy zdrowo na wsi i w mieście
W najnowszej książce kucharskiej z serii Jemy zdrowo znajdziesz 120 naszych ulubionych przepisów, które są nie tylko zdrowe, ale i pyszne 💚
Zalej soczewicę wodą i zostaw ją tak na ok. 1 godzinę, by napęczniała. Następnie wymień wodę i ugotuj soczewicę do miękkości (ok. 35 minut).
Rozgrzej piekarnik do 180°C
Pozostaw soczewicę do ostygnięcia. Zawiń 2 ząbki czosnku w folię aluminiową i włóż je na ok. 25 minut do rozgrzanego piekarnika.
Do ugotowanej soczewicy dodaj upieczony czosnek i wszystkie pozostałe składniki. Zblenduj na gładką masę.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
👌🏻
Tłumaczenie automatyczne
Nie sądziłem, że to będzie tak smaczne! 🤤
Tłumaczenie automatyczne
Uwielbiam soczewicę, przeszkadza mi tylko surowa cebula w tej paście, oczy nawet z niej wypływają. Czyli ze smażoną cebulą wyobrażam sobie, że będzie bardzo dobrze, ale jakoś zniechęciło mnie to do ponownej próby :)
Tłumaczenie automatyczne