SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 181 Kcal
  • 13 g białek
  • 3 g tłuszczów
  • 27 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Zalej soczewicę wodą i zostaw ją tak na ok. 1 godzinę, by napęczniała. Następnie wymień wodę i ugotuj soczewicę do miękkości (ok. 35 minut).

2

Rozgrzej piekarnik do 180°C

3

Pozostaw soczewicę do ostygnięcia. Zawiń 2 ząbki czosnku w folię aluminiową i włóż je na ok. 25 minut do rozgrzanego piekarnika.

4

Do ugotowanej soczewicy dodaj upieczony czosnek i wszystkie pozostałe składniki. Zblenduj na gładką masę.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Deni Dostálová
23. października 2021

👌🏻

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Terezie Marta
20. kwietnia 2021

Nie sądziłem, że to będzie tak smaczne! 🤤

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

ocen_1238249
Klarulina
25. listopada 2020

Uwielbiam soczewicę, przeszkadza mi tylko surowa cebula w tej paście, oczy nawet z niej wypływają. Czyli ze smażoną cebulą wyobrażam sobie, że będzie bardzo dobrze, ale jakoś zniechęciło mnie to do ponownej próby :)

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu