Racuchy kakaowe z buraczków
- 30 min.
- 20 min.
- Średnie
- 20 sztuki
Skoro z buraczków można zrobić pyszne burgery, to dlaczego by nie spróbować racuchów? Na mące gryczanej, z odrobiną kakao. Mniam! Racuchy mają apetyczny karminowy kolor, a do tego są pełne witamin. Doskonałe z łyżką twarogu i odrobiną płynnego miodu, sosem owocowym albo chrupiącymi orzeszkami.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 237 Kcal
- 6 g białek
- 7 g tłuszczów
- 35 g węglowodanów
Składniki
20 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Buraczki zblenduj na gładką masę. Dodaj mleko, mąkę, nasiona chia, stewię i proszek do pieczenia.
2
Zblenduj lub zmiksuj na gładkie ciasto.
3
Mocno rozgrzej patelnię nieprzywierającą. Rozpuść odrobinę oleju kokosowego i smaż racuchy przez ok. 2 minuty z każdej strony.
4
Jeżeli chcesz jeść racuchy na ciepło, odkładaj je do piekarnika rozgrzanego do 100°C.
5
Podawaj z twarogiem lub jogurtem, świeżymi owocami, orzechami lub budyniem chia.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetny przepis. Bardzo dobre racuchy. 😄
Świetnie :)
Tłumaczenie automatyczne