SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 181 Kcal
  • 4 g białek
  • 1 g tłuszczów
  • 38 g węglowodanów

Składniki

8 porcje

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Wymieszaj wszystkie składniki i wyrób lepkie ciasto. Odstaw je na 15 minut.

2

Formuj z ciasta niewielkie kulki i rozpłaszcz je na placuszki, które zmieszczą się w dłoni. Jeżeli ciasto zbyt się klei, posyp je odrobiną mąki.

3

Smaż placuszki na patelni nieprzywierającej przez 1–2 minuty z każdej strony.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Petr Jakubek
30. stycznia 2023

Tomáš Řezníček
20. września 2020

Postępowałem zgodnie z przepisem i dostałem tylko kilka grudek. Po dodaniu większej ilości mleka i już miał dobrą konsystencję, ciasto się rozerwało. Po dodaniu dwóch jajek z problemami skończyłam te naleśniki.

Tłumaczenie automatyczne

Andrea Vodičková
21. kwietnia 2020

Spróbowałam też mąki kukurydzianej, oba warianty smakują inaczej i oba są bardzo dobre i łatwe w przygotowaniu. Dodałem więcej wody, więc lepiej było nałożyć na patelnię, dodałem też tymianek i starty parmezan :-P

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu