Może dodasz do koszyka którąś z naszych książek?


Jemy zdrowo na wsi i w mieście
W najnowszej książce kucharskiej z serii Jemy zdrowo znajdziesz 120 naszych ulubionych przepisów, które są nie tylko zdrowe, ale i pyszne 💚
Wymieszaj wszystkie składniki i wyrób lepkie ciasto. Odstaw je na 15 minut.
Formuj z ciasta niewielkie kulki i rozpłaszcz je na placuszki, które zmieszczą się w dłoni. Jeżeli ciasto zbyt się klei, posyp je odrobiną mąki.
Smaż placuszki na patelni nieprzywierającej przez 1–2 minuty z każdej strony.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Postępowałem zgodnie z przepisem i dostałem tylko kilka grudek. Po dodaniu większej ilości mleka i już miał dobrą konsystencję, ciasto się rozerwało. Po dodaniu dwóch jajek z problemami skończyłam te naleśniki.
Tłumaczenie automatyczne
Spróbowałam też mąki kukurydzianej, oba warianty smakują inaczej i oba są bardzo dobre i łatwe w przygotowaniu. Dodałem więcej wody, więc lepiej było nałożyć na patelnię, dodałem też tymianek i starty parmezan :-P
Tłumaczenie automatyczne