Może dodasz do koszyka którąś z naszych książek?


Jemy zdrowo na wsi i w mieście
W najnowszej książce kucharskiej z serii Jemy zdrowo znajdziesz 120 naszych ulubionych przepisów, które są nie tylko zdrowe, ale i pyszne 💚
Rozgrzej piekarnik do 190°C, blachę wyłóż papierem do pieczenia. Zamiast blachy możesz użyć patelni żaroodpornej.
Dynię pokrój w niewielkie grube plastry lub w kostkę. Wymieszaj z ciecierzycą, pestkami i oliwą. Dopraw do smalu solą i pieprzem, posyp oregano i dobrze wymieszaj.
Warzywa wsyp na blachę lub patelnię, tak by tworzyły równomierną warstwę. Umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 180–190°C przez 25–30 minut.
Podawaj na ciepło.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bosko pyszne i sycące! Na to nałożyłam mieszankę nasion, która zawierała nie tylko pestki dyni. Wypróbuję też z chili i też skorzystam z pomysłów poprzednich komentujących!
Tłumaczenie automatyczne
Znakomity, prosty, szybki, naprawdę świetny smak.
Tłumaczenie automatyczne