
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Jajka roztrzep z mlekiem.
Do miski przesiej mąkę i proszek do pieczenia.
Do mąki dodaj jajka z mlekiem, miód, sól, masło orzechowe, ekstrakt waniliowy i olej kokosowy.
Mieszaj do momentu, gdy w cieście nie będzie żadnych grudek.
Rozgrzej patelnię z nieprzywierającym dnem i nakładaj na nią ciasto przy pomocy drewnianej łyżki.
Smaż z każdej strony przez ok. minutę, dopóki nie zaczną się tworzyć bąbelki.
Taka ilość ciasta wystarczy na ok. 10 średniej wielkości naleśników.
Jedz same lub z dodatkiem owoców, syropu daktylowego itp.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Nawet po zwiększeniu ilości mleka do 600 ml konsystencja pozostała dziwna, słabo rozlewała się na patelnię, a naleśniki nie smakowały dobrze.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Ilość mleka jest za mała i dlatego ciasto przypomina ciasto chlebowe. Musiałem wielokrotnie dodawać więcej mleka. Naleśniki są twardsze. Ale ciasto dobrze smakuje.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego