SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Jajka roztrzep z mlekiem.

2

Do miski przesiej mąkę i proszek do pieczenia.

3

Do mąki dodaj jajka z mlekiem, miód, sól, masło orzechowe, ekstrakt waniliowy i olej kokosowy.

4

Mieszaj do momentu, gdy w cieście nie będzie żadnych grudek.

5

Rozgrzej patelnię z nieprzywierającym dnem i nakładaj na nią ciasto przy pomocy drewnianej łyżki.

6

Smaż z każdej strony przez ok. minutę, dopóki nie zaczną się tworzyć bąbelki.

7

Taka ilość ciasta wystarczy na ok. 10 średniej wielkości naleśników.

8

Jedz same lub z dodatkiem owoców, syropu daktylowego itp.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Romane Tka
25. marca 2024

60 ml mleka na 250 g mąki na pewno nie 😀 Żeby wyszło mi gładkie ciasto, musiało być dużo więcej mleka niż mąki... Ogólnie jedzenia mało, więc pozostanę przy klasycznych naleśnikach z mąki orkiszowej.. Ale dobrze szło z kwaśną śmietaną i syropem klonowym. :)

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1406685
Katka Bartošová
06. listopada 2022

Świetny. Zrobiłam jak gofry z 300 ml mleka i wszystko wyszło jak należy.😊

Tłumaczenie automatyczne

Vojtěch Kaska
01. czerwca 2022

Nawet po zwiększeniu ilości mleka do 600 ml konsystencja pozostała dziwna, słabo rozlewała się na patelnię, a naleśniki nie smakowały dobrze.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu