
Jemy zdrowo i smacznie

Jajka roztrzep z mlekiem.
Do miski przesiej mąkę i proszek do pieczenia.
Do mąki dodaj jajka z mlekiem, miód, sól, masło orzechowe, ekstrakt waniliowy i olej kokosowy.
Mieszaj do momentu, gdy w cieście nie będzie żadnych grudek.
Rozgrzej patelnię z nieprzywierającym dnem i nakładaj na nią ciasto przy pomocy drewnianej łyżki.
Smaż z każdej strony przez ok. minutę, dopóki nie zaczną się tworzyć bąbelki.
Taka ilość ciasta wystarczy na ok. 10 średniej wielkości naleśników.
Jedz same lub z dodatkiem owoców, syropu daktylowego itp.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Mleka było mało, bardzo gęste, w sumie dolałam około 150 ml. Podobały mi się, ale dzieci powiedziały, że jest niesmaczne.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Świetny. Zrobiłam jak gofry z 300 ml mleka i wszystko wyszło jak należy.😊
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Nawet po zwiększeniu ilości mleka do 600 ml konsystencja pozostała dziwna, słabo rozlewała się na patelnię, a naleśniki nie smakowały dobrze.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego