Pankejki z masłem orzechowym
- 5 min.
- 20 min.
- Łatwe
- 10 sztuki
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 166 Kcal
- 7 g białek
- 6 g tłuszczów
- 19 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Jajka roztrzep z mlekiem.
Do miski przesiej mąkę i proszek do pieczenia.
Do mąki dodaj jajka z mlekiem, miód, sól, masło orzechowe, ekstrakt waniliowy i olej kokosowy.
Mieszaj do momentu, gdy w cieście nie będzie żadnych grudek.
Rozgrzej patelnię z nieprzywierającym dnem i nakładaj na nią ciasto przy pomocy drewnianej łyżki.
Smaż z każdej strony przez ok. minutę, dopóki nie zaczną się tworzyć bąbelki.
Taka ilość ciasta wystarczy na ok. 10 średniej wielkości naleśników.
Jedz same lub z dodatkiem owoców, syropu daktylowego itp.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
60 ml mleka na 250 g mąki na pewno nie 😀 Żeby wyszło mi gładkie ciasto, musiało być dużo więcej mleka niż mąki... Ogólnie jedzenia mało, więc pozostanę przy klasycznych naleśnikach z mąki orkiszowej.. Ale dobrze szło z kwaśną śmietaną i syropem klonowym. :)
Tłumaczenie automatyczne
Świetny. Zrobiłam jak gofry z 300 ml mleka i wszystko wyszło jak należy.😊
Tłumaczenie automatyczne
Nawet po zwiększeniu ilości mleka do 600 ml konsystencja pozostała dziwna, słabo rozlewała się na patelnię, a naleśniki nie smakowały dobrze.
Tłumaczenie automatyczne