SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 154 Kcal
  • 3 g białek
  • 8 g tłuszczów
  • 16 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Do sporego rondelka wlej wodę do 1/3 wysokości. Obierz jabłka, usuń gniazda nasienne, pokrój je w ósemki i włóż do garnka.

2

Doprowadź wodę do wrzenia, dodaj cynamon, gałkę muszkatołową i przykryj rondelek pokrywką. Gotuj na średnim ogniu przez 45 minut.

3

Odcedź jabłka, zblenduj je i pozostaw do ostygnięcia. Do przestudzonego puree dodaj serek śmietankowy i ekstrakt waniliowy.

4

Przełóż twarożek do słoiczków i przechowuj w lodówce. Podawaj z owocami lub jako smarowidło do chleba.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Alžběta K
25. września 2020

Niewiele, przed dodaniem sera było to całkiem przyzwoite śniadanie, ale ser bardzo mi się nie podoba.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu