Krakersy z nasionami chia
- 20 min.
- 15 min.
- Łatwe
- 15 sztuki
Lubisz sobie coś przegryźć, oglądając serial? Upiecz sobie domowe krakersy z nasionami chia. Są pyszne bez dodatków, z dipem albo domową pastą do pieczywa.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 86 Kcal
- 3 g białek
- 5 g tłuszczów
- 7 g węglowodanów
Składniki
15 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Nasiona chia wsyp do ok. 60 ml wody i odstaw na 10 minut.
2
W międzyczasie wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól, siemię lniane i sezam.
3
Do suchych składników dodaj napęczniałe nasiona chia, oliwę i tymianek.
4
Dobrze wymieszaj i wyrób ciasto.
5
Rozwałkuj je na cienki placek. Jeżeli przykleja się on do wałka, spróbuj wałkować go przez papier do pieczenia.
6
Pokrój ciasto w prostokąty lub romby i piecz przez 12–15 minut w temperaturze 180°C.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Cześć! Spróbowałam z mąką kukurydzianą i białkiem ryżowym, które miałam użyć i nie wyszło :) Czy macie jakieś wskazówki, jak zachowują się inne rodzaje mąki? Na przykład: łubin czy kukurydza? Czy to może zadziałać? DZIĘKI
Tłumaczenie automatyczne
przepis jest prosty i bardzo szybki, a krakersy bardzo smaczne 🙂 z pastą z awokado to niebo w ustach 😇
Tłumaczenie automatyczne