SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Kiwi obierz. Pokrój kiwi i kaki na kawałeczki.

2

Płatki jaglane i wiórki kokosowe umieść w garnuszku i zalej mlekiem. Zagotuj. Gotuj na małym ogniu przez 3-4 minuty, aż zgęstnieje.

3

Dodaj olej kokosowy i posłodź syropem.

4

Jaglankę rozłóż do miseczek, udekoruj pokrojonymi owocami, pokruszonymi pistacjami i siemieniem lnianym. Podawaj.

Nasza rada
Jaglankę możesz przygotować również z kaszy jaglanej, ale jej przygotowanie będzie trwało dłużej. Kaszę sparz wrzątkiem, a następnie przepłucz w zimnej wodzie. Gotuj w mleku przez ok. 20–30 minut, aż do całkowitego rozgotowania.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Eva Tináková
23. września 2023

xtcqjy7sr2privaterelayappleidcom
29. listopada 2022

dhcgpmscn9privaterelayappleidcom
19. sierpnia 2022

Podobno dobrze byłoby go kilkakrotnie umyć w gorącej wodzie, inaczej będzie gorzko.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu