Granola z kaszą gryczaną
- 15 min.
- 65 min.
- Łatwe
- 20 porcje
Znudziły Ci się wszystkie dania śniadaniowe? Zrób sobie domową granolę z kaszą gryczaną. Mając w domu takie müsli, już nigdy nie sięgniesz po to sklepowe.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 100 Kcal
- 2 g białek
- 5 g tłuszczów
- 12 g węglowodanów
Składniki
20 porcje
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 160°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia.
2
Ugotuj kaszę gryczaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie wymieszaj ją z płatkami, nasionami, orzechami, miodem, kakao, olejem kokosowym i szczyptą soli.
3
Rozsyp granolę na blasze, wstaw do piekarnika i piecz przez 40–50 minut w temperaturze 150–160°C. Mieszaj co 10 minut kopyścią, żeby się nie przypaliła.
4
Pozostaw do ostygnięcia i przechowuj w zamkniętym słoiku w chłodnej spiżarni. Spożyj w ciągu 2 miesięcy.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Jestem z niego bardzo zadowolona, kasza gryczana to mój faworyt 🩷 ale na pewno nie trzeba jej piec 40 minut, wystarczyło około 20, żeby było ładne i chrupiące, ale kakao jeszcze się nie spaliło 😀
Tłumaczenie automatyczne
.
Tłumaczenie automatyczne
Włożenie gdzieś surowego kakao, a następnie pieczenie go w 160 stopniach to dla mnie genialny trolling. Nadal może być odtłuszczony ze względu na ilość oleju kokosowego. :D Inaczej kasza gryczana przychodzi mi niezwykle mocno i nie jest to do końca przyjemne. Nie zrobię tego ponownie.
Tłumaczenie automatyczne