Bułki na serku wiejskim
- 25 min.
- 35 min.
- Łatwe
- 4 sztuki
Domowe bułeczki na serku wiejskim, pyszne z konfiturą lub dżemem. Dodatek twarożku sprawia, że są lekkie jak piórko, a ich przygotowanie będzie łatwe nawet dla osób, które niespecjalnie potrafią piec. Wystarczy 5 składników. Chrupiące domowe pieczywo bez zakwasu, czekania i kuchennej magii. To co, który dżem pójdzie na pierwszy ogień?
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 194 Kcal
- 10 g białek
- 5 g tłuszczów
- 31 g węglowodanów
Składniki
4 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
W misce wymieszaj mąkę, serek wiejski, jajko, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wyrabiaj ciasto gołymi rękami aż do całkowitego połączenia składników.
2
Miskę z ciastem odstaw na 10—15 minut, żeby „odpoczęło”. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 170°C i pokryj blachę papierem do pieczenia.
3
Z ciasta uformuj 4 bułki podobnej wielkości i ułóż je na blasze. Blachę z bułkami wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 30–35 minut w temperaturze 165–170°C. Upieczone bułki powinny być zarumienione, ale miękkie po naciśnięciu.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Są pyszne, dodałam trochę mielonego kminku
Tłumaczenie automatyczne
kopnij dla mnie :)
Tłumaczenie automatyczne
Wyśmienite, zrobiłam z podwójnej porcji. MIESZALIŚMY 170G CHATA I 160G POL. SER. dodaliśmy także kurkumę i kminek
Tłumaczenie automatyczne