SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Jak przygotować ocet z czarnego bzu:

2

Kwiat czarnego bzu umyj w zimnej wodzie i potnij na malutkie kiście. Musimy pozbyć się w ten sposób grubych zielonych łodyg. Umieść kwiaty w czystym słoiku lub butelce, zalej octem i umieść na 3–5 tygodni w lodówce, by składniki się przegryzły. Kwiaty bzu w occie też są jadalne.

3

Jak przygotować sałatkę:

4

Na suchej patelni nieprzywierającej upraż orzechy. Podczas prażenia nie zapomnij ich co chwilę wymieszać. Praż aż do uzyskania złotego koloru. Jeszcze ciepłe orzechy wymieszaj z miodem.

5

W międzyczasie przygotuj dressing: wymieszaj 1 łyżeczkę miodu, 3 łyżki octu z czarnego bzu i 1 łyżkę oliwy z oliwek.

6

Na talerzach ułóż liście sałaty, ser pokrojony w plasterki lub kawałki i liście melisy, polej dressingiem, posyp uprażonymi orzechami i kwiatami bzu w occie.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Ne_Kn
30. maja 2021

bardzo dobrze 👍

Tłumaczenie automatyczne

Jiří Buček
06. kwietnia 2020

Idealny przepis

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu