
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Komosę przepłucz, zalej wodą, posól, przykryj pokrywką, zagotuj i gotuj przez 20 minut na małym ogniu. Następnie zdejmij garnek z ognia i pozostaw pod pokrywką przez 5 minut.
Podczas gotowania kaszy przygotuj sobie blachę i pokryj ją papierem do pieczenia.
Kalafiora połam na różyczki. Wsyp na blachę, posól i skrop olejem. Piecz przez 15–20 minut w temperaturze 180°C. Kalafior powinien pozostać kruchy.
Świeżą natkę pietruszki drobno posiekaj, dymkę pokrój w plasterki. Fasolę odcedź i przepłucz. Zieleninę i fasolę wymieszaj z komosą i pieczonym kalafiorem.
Następnie dodaj suszoną natkę pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem, ewentualnie oliwą. Posyp siemieniem lnianym.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Przyrządzam je bardzo często. To świetne połączenie składników, idealne na lekki lunch.
Tłumaczenie automatyczne
Jest super, zamiast natki pietruszki dodałam więcej kopru włoskiego, bryndzy, kolendry i jest super.
Tłumaczenie automatyczne
Doskonałe 🤩
Tłumaczenie automatyczne