
Jemy zdrowo i smacznie

Jemy zdrowo – pakiet 2 książek

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ryż pełnoziarnisty należy gotować dłużej, 20–25 minut).
Tempeh pokrój w kostkę lub cieńkie plasterki. Paprykę umyj i pokrój w paski.
Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju rzepakowego i podsmaż na nie cebulę i czosnek. Dodaj tempeh z papryką i smaż przez 10 minut.
Dodaj sos sojowy, miód i 100 ml wody. Ciągle mieszaj, aż woda całkowicie odparuje.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dodałem więcej marchewek, poza tym bardzo dobre.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Świetnie! :)
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Z tym przepisem odkryłam tempeh i nie rozumiem, jak mogłam tak długo bez niego żyć.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego