Potrawka z tempehem i ryżem
- 5 min.
- 20 min.
- Średnie
- 4 porcji
Wegańskie danie w stylu azjatyckim. Superproste w przygotowaniu. Wystarczy wrzucić wszystkie składniki po kolei na patelnię lub wok, podsmażyć i gotowe. Idealne na szybki obiad dla całej rodziny.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 460 Kcal
- 23 g białek
- 10 g tłuszczów
- 69 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ryż pełnoziarnisty należy gotować dłużej, 20–25 minut).
2
Tempeh pokrój w kostkę lub cieńkie plasterki. Paprykę umyj i pokrój w paski.
3
Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę drobno posiekaj.
4
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju rzepakowego i podsmaż na nie cebulę i czosnek. Dodaj tempeh z papryką i smaż przez 10 minut.
5
Dodaj sos sojowy, miód i 100 ml wody. Ciągle mieszaj, aż woda całkowicie odparuje.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Wyśmienite, dodałam podsmażoną na maśle marchewkę i szparagi.
Tłumaczenie automatyczne
Absolutnie doskonałe!
Tłumaczenie automatyczne