Rogaliki waniliowe z mąki gryczanej
- 20 min.
- 15 min.
- Łatwe
- 70 sztuki
Maślane rogaliki z kruchego ciasta to absolutny hit tradycyjnych cukierni. Tym razem spróbuj zrobić je z mąki gryczanej. Jej lekko orzechowy posmak sprawi, że tradycyjne rogaliki będą smakowały jeszcze lepiej.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 50 Kcal
- 1 g białek
- 4 g tłuszczów
- 5 g węglowodanów
Składniki
70 sztuki
Sposób przygotowania
1
Ze wszystkich składników oprócz stewii wyrób ciasto i wstaw je na cały dzień do lodówki.
2
Na drugi dzień wyjmij je z lodówki, zagnieć, aby masło zmiękło, podziel na równe części i z każdej uformuj wałeczek, a następnie podziel na mniejsze kawałki i zagnij je na końcach na kształt rogalików.
3
Rogaliki rozłóż na blaszce pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez ok. 12–15 minut.
4
Gotowe rogaliki obtocz w sypkiej stewii (jeśli jej nie masz, możesz użyć fruktozy lub drobno zmielonego cukru trzcinowego).
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetny
Tłumaczenie automatyczne
miękki po 3 dniach i dobrze smakował każdemu
Tłumaczenie automatyczne