Ciasto cytrynowo-imbirowe
- 25 min.
- 40 min.
- Łatwe
- 12 porcje
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 208 Kcal
- 6 g białek
- 10 g tłuszczów
- 20 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Przesiej do dużego naczynia mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą.
Dodaj suszony imbir.
Oddziel żółtka od białek. Ubij żółtka, sok z cytryny, olej kokosowy, miód i mleko.
Białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę i sukcesywnie dodawaj ją do masy żółtkowej, delikatnie mieszając.
Teraz ostrożnie połącz mokre i suche składniki.
Przelej ciasto do tortownicy pokrytej papierem do pieczenia.
Piecz przez 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 165–175°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
👍
Tłumaczenie automatyczne
Smaczne ✔️✔️
Tłumaczenie automatyczne
Dobrze
Tłumaczenie automatyczne