SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 491 Kcal
  • 19,4 g białek
  • 28,9 g tłuszczów
  • 34,3 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

2 porcji

Sposób przygotowania

1

Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę.

2

W garnku rozgrzej olej i na średnim ogniu podsmaż cebulę i czosnek na złoty kolor.

3

Następnie dodaj czerwoną soczewicę i kumin. Zalej taką ilością wody, aby soczewica była w całości zanurzona.

4

Gotuj do miękkości na wolnym ogniu przez 10 minut. W razie potrzeby dolej jeszcze trochę wody.

5

Odcedź ugotowaną soczewicę i dopraw ją do smaku solą i pieprzem. Dodaj nerkowce i zblenduj na gładką masę.

6

Wstaw pastę do lodówki, żeby się przegryzła

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Anička Nováková
06. stycznia 2023

wygląda bardzo dobrze, wypróbuję. Dziękuję. Ania

Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego

Darina Hrenákova
26. września 2022

mniam, świetnie

Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego

mhqhdmkygg@privaterelay.appleid.com
27. lutego 2022

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu