

Pasta do pieczywa z czerwoną soczewicą, nerkowcami i kuminem
30 min.
15 min.
Łatwe
2 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 491 Kcal
- 19,4 g białek
- 28,9 g tłuszczów
- 34,3 g węglowodanów
Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)
- Aplikacja bez reklam
- Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
- Ulubione przepisy dostępne offline
Składniki
2 porcji
Sposób przygotowania
1
Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę.
2
W garnku rozgrzej olej i na średnim ogniu podsmaż cebulę i czosnek na złoty kolor.
3
Następnie dodaj czerwoną soczewicę i kumin. Zalej taką ilością wody, aby soczewica była w całości zanurzona.
4
Gotuj do miękkości na wolnym ogniu przez 10 minut. W razie potrzeby dolej jeszcze trochę wody.
5
Odcedź ugotowaną soczewicę i dopraw ją do smaku solą i pieprzem. Dodaj nerkowce i zblenduj na gładką masę.
6
Wstaw pastę do lodówki, żeby się przegryzła
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
wygląda bardzo dobrze, wypróbuję. Dziękuję. Ania
Tłumaczenie automatyczne
mniam, świetnie
Tłumaczenie automatyczne