SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Granat

Granat jest aromatycznym owocem o słodko-kwaśnym smaku. Sok z granatu jest ciemnoczerwony i wygląda w szklance jak słodki przysmak. Niestety, jest kwaśny. Konsumentów często odstrasza trudny dostęp do samych nasion, ale cierpliwość popłaca. Są bogatym źródłem antyoksydantów i witamin. Zawierają magnez, wapń, fosfor, miedź, cynk, potas, mangan, antyrakowy selen, żelazo. Witaminy zawierają witaminy C, E, K, B6, B9 oraz błonnik. Działają przeciw nowotworom i wirusom, wzmacniają odporność, wspomagają tworzenie krwi i odmładzają. Nie należy spożywać kory podczas konsumpcji. Podziel jabłko na części, a następnie łyżeczką wydłub z niego pestki.

Przepisy na dania zawierające Granat