Tosty francuskie z mozzarellą i bazylią
- 10 min.
- 3 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 341 Kcal
- 20 g białek
- 15 g tłuszczów
- 30 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Sposób przygotowania
1
Przygotuj sobie dwa głębokie talerze. Do jednego wsyp mąkę orkiszową, w drugim ubij mleko i jajka ze szczyptą soli i pieprzu.
2
Pokrój chleb. Na dwóch kromkach ułóż 150 g pomidorów z puszki, plastry mozzarelli i świeżą bazylię. Przykryj drugą kromką.
3
Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Obtocz kanapki w mące, a następnie w jajku z mlekiem. Włóż je ostrożnie na patelnię i opiecz je na średnim ogniu, po 1,5 minuty z każdej strony.
4
Po upieczeniu przekrój kanapki na pół, ułóż na 4 talerzach i podawaj na ciepło.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
namoczony chleb prawie bez smaku :-( nawet nie dało się go zawinąć, wlałam jajko na patelnię i położyłam na nim chleb. Może lepiej by było ze świeżymi pomidorami
Tłumaczenie automatyczne
Przepis mnie nie zachwycił, nie smakował mi
Tłumaczenie automatyczne