
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Oczyść pieczarki. Drobno posiekaj rozmaryn. Obierz szalotki i pokrój je na ósemki.
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy i podsmaż na niej szalotkę (wystarczą 2 minuty). Dodaj pieczarki, rozmaryn, sól i pieprz. Smaż na wolnym ogniu przez 10 minut, do miękkości.
Wbij na patelnię wszystkie jajka, przykryj pokrywką (najlepiej szklaną), zmniejsz ogień i piecz, aż jajka się zetną. Aby uzyskać ścięte żółtko, piecz przez 10–12 minut. Jeżeli wolisz płynne, wystarczy ok. 7 minut. Pod szklaną pokrywką łatwiej sprawdzić, czy jajka odpowiednio się ścięły.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zamiast rozmarynu daję szczypiorek, dodatkowo małe pomidorki przekrojone na połówki i czosnek, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, piment dÈspellette lub chili i miksuję 3 jajka. Hmmmm!
Tłumaczenie automatyczne
Prosto, szybko i dobrze 👌
Tłumaczenie automatyczne