SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 235 Kcal
  • 9 g białek
  • 9 g tłuszczów
  • 27 g węglowodanów

Źródło pięknej skóry! Postaw na kolagen o smaku mango

  • Młoda skóra
  • Gęste włosy
  • Mocne paznokcie
Więcej informacji

Składniki

20 porcje

Skutecznie i bezpiecznie dostarcza 100% zalecanego dziennego spożycia magnezu

  • Szybsza regeneracja organizmu
  • Przynosi ulgę przy migrenach
  • Ponad 1000 pozytywnych opinii
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokryj blachę (najlepiej taką z wysokim brzegiem) papierem do pieczenia.

2

Zacznij od zrobienia biszkoptu. Do dużej miski przesiej mąkę orkiszową, skrobię kukurydzianą i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Następnie na wolnym ogniu rozgrzej w rondelku masło. Zdejmij rozpuszczone masło z ognia, dodaj do niego 65 ml wody, wymieszaj i pozostaw do ostygnięcia.

3

W międzyczasie w dużym naczyniu ubij na sztywną pianę białka ze szczyptą soli. Do piany dodaj sukcesywnie łyżkami 40 g cukru trzcinowego, ciągle ubijając. Piana powinna błyszczeć.

4

W drugim naczyniu ubij na kogel-mogel żółtka z pozostałymi 35 g cukru. Delikatnie wymieszaj łyżką kogel-mogel z pianą z białek. Ostrożnie przesyp do jajek mąkę z proszkiem do pieczenia i skrobią, a na sam koniec dodaj ostudzone masło z wodą. Delikatnie wymieszaj, przelej ciasto na blachę i piecz przez 20–22 minut w temperaturze 175–180°C.

5

Pozostaw spód do ostygnięcia na ok. 2 godziny. Kiedy ciasto wystygnie, przygotuj masę serową. W małym rondelku zagotuj 400 ml wody. W dużej misce wymieszaj twaróg, miód i kwaśną śmietanę. Kiedy woda się zagotuje, wsyp do niej agar w proszku. Zmniejsz ogień na średni i mieszaj przez ok. 30 sekund, aż zgęstnieje. Ostrożnie przelej ją do naczynia z masą serową i dokładnie wymieszaj. Rozsmaruj masę na biszkopcie i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny lub całą noc.

6

Kiedy ciasto będzie dobrze schłodzone, obierz kiwi i pokrój je na plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Następnie rozłóż owoce na kremie.

7

W garnku zagotuj 500 ml wody, dodaj budyń w proszku i miód. Ciągle mieszając, gotuj na średnim ogniu przez 1–2 minuty, aż masa zgęstnieje. Polej masą budyniową owoce na kremie serowym, dokładnie ją rozsmaruj i ponownie wstaw ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny.

8

Gotowego przekładańca pokrój na kawałki i podawaj. Najlepiej smakuje mocno schłodzony.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Žanet Háková
03. czerwca 2023

Świetne, orzeźwiające na lato.

Tłumaczenie automatyczne

Moni1
19. lutego 2023

Wszystkim bardzo smakował, jednym słowem doskonały deser z kiwi

Tłumaczenie automatyczne

Jiří1985
06. lutego 2023

Zrobiliśmy zgodnie z instrukcją, tylko miód zastąpiliśmy syropem z cykorii. Doskonałe w smaku i łatwe w przygotowaniu.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1396025
banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu