
Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokryj blachę (najlepiej taką z wysokim brzegiem) papierem do pieczenia.
Zacznij od zrobienia biszkoptu. Do dużej miski przesiej mąkę orkiszową, skrobię kukurydzianą i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Następnie na wolnym ogniu rozgrzej w rondelku masło. Zdejmij rozpuszczone masło z ognia, dodaj do niego 65 ml wody, wymieszaj i pozostaw do ostygnięcia.
W międzyczasie w dużym naczyniu ubij na sztywną pianę białka ze szczyptą soli. Do piany dodaj sukcesywnie łyżkami 40 g cukru trzcinowego, ciągle ubijając. Piana powinna błyszczeć.
W drugim naczyniu ubij na kogel-mogel żółtka z pozostałymi 35 g cukru. Delikatnie wymieszaj łyżką kogel-mogel z pianą z białek. Ostrożnie przesyp do jajek mąkę z proszkiem do pieczenia i skrobią, a na sam koniec dodaj ostudzone masło z wodą. Delikatnie wymieszaj, przelej ciasto na blachę i piecz przez 20–22 minut w temperaturze 175–180°C.
Pozostaw spód do ostygnięcia na ok. 2 godziny. Kiedy ciasto wystygnie, przygotuj masę serową. W małym rondelku zagotuj 400 ml wody. W dużej misce wymieszaj twaróg, miód i kwaśną śmietanę. Kiedy woda się zagotuje, wsyp do niej agar w proszku. Zmniejsz ogień na średni i mieszaj przez ok. 30 sekund, aż zgęstnieje. Ostrożnie przelej ją do naczynia z masą serową i dokładnie wymieszaj. Rozsmaruj masę na biszkopcie i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny lub całą noc.
Kiedy ciasto będzie dobrze schłodzone, obierz kiwi i pokrój je na plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Następnie rozłóż owoce na kremie.
W garnku zagotuj 500 ml wody, dodaj budyń w proszku i miód. Ciągle mieszając, gotuj na średnim ogniu przez 1–2 minuty, aż masa zgęstnieje. Polej masą budyniową owoce na kremie serowym, dokładnie ją rozsmaruj i ponownie wstaw ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Gotowego przekładańca pokrój na kawałki i podawaj. Najlepiej smakuje mocno schłodzony.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetne, orzeźwiające na lato.
Tłumaczenie automatyczne
Wszystkim bardzo smakował, jednym słowem doskonały deser z kiwi
Tłumaczenie automatyczne
Zrobiliśmy zgodnie z instrukcją, tylko miód zastąpiliśmy syropem z cykorii. Doskonałe w smaku i łatwe w przygotowaniu.
Tłumaczenie automatyczne