Miniserniczki z malinami
- 255 min.
- 1 min.
- Średnie
- 8 sztuki
Jemy zdrowo – szybko i prosto
Strona 184Dowiedz się więcej o książceWartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 186 Kcal
- 8 g białek
- 9 g tłuszczów
- 16 g węglowodanów
Składniki
Sposób przygotowania
Żelatynę namocz w 100 ml wody. Daktyle zmiksuj blenderem i wymieszaj z pozostałymi składnikami na ciasto. Formę do muffinów wyłóż papierowymi papilotkami. Na dnie każdej papilotki umieść trochę ciasta daktylowego. W misce wymieszaj jogurt i stewię.
W rondelku rozpuść w wodzie żelatynę. Do zawartości rondelka dodaj 2 łyżki jogurtu ze stewią. Ciągle mieszając, wlej zawartość rondelka do miski z jogurtem. Przełóż do blendera i zmiksuj na gładką masę.
W każdej papilotce umieść 2 łyżki masy jogurtowej i udekoruj malinami. Przed podaniem umieść w lodówce na co najmniej 4 godziny.
* Stewia to roślina pochodząca z Paragwaju i Brazylii. Ekstrakt ze stewii to doskonały naturalny zamiennik cukru i sztucznych słodzików. Stewię można uprawiać w warunkach domowych.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Nie rozumiem, które składniki są na ciasto, a które na masę z jogurtem. To nie jest jasno wyjaśnione przy liście składników
😋😋😋😋😋
Tłumaczenie automatyczne