SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 190–200°C.

2

W naczyniu wymieszaj płatki owsiane, sól, olej kokosowy, miód i wodę. Wyrób ciasto i przygotuj sobie tortownicę o średnicy 20–25 cm.

3

Wysmaruj ją olejem kokosowym i przesyp do niej ciasto. Ugnieć je rękoma, tak by dobrze przylegało do dna formy, a jeżeli tortownica jest mniejsza, to również do brzegów.

4

Wstaw formę do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 15–20 minut w temperaturze 190–200°C. Po upieczeniu wyjmij i pozostaw do ostygnięcia.

5

Masło orzechowe rozgrzej w kąpieli wodnej albo mikrofalówce.

6

Za pomocą łyżeczki rozsmaruj półpłynne masło orzechowe na upieczonym, schłodzonym cieście. Postaraj się rozsmarować je na całym spodzie, nie musi być idealnie równo.

7

Banany pokrój w plasterki i ułóż je na posmarowanym spodzie, zaczynając od środka.

8

Na pokrojonych bananach rozsmaruj twaróg z miodem. Przed podaniem wstaw ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Nasza rada
Przed samym podaniem posyp wiórkami gorzkiej czekolady.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Karolína Rousová
18. marca 2023

Bardzo dobrze, zrobię to jeszcze raz. Miałem nawet problem z rozpuszczeniem masła orzechowego, a 100g to było za mało na korpus.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1142528
Andy Kváčová
16. stycznia 2023

Chociaż deser nie wygląda zbyt dobrze, smak jest naprawdę doskonały. Dla siebie położyłbym po prostu więcej twarogu na wierzchu 🤤

Tłumaczenie automatyczne

Peťka Čelůstková
26. listopada 2022

moja córka zrobiła ze mną mega szybko i bardzo smacznie 🥧😋

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu