
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Rozgrzej piekarnik do 190–200°C.
W naczyniu wymieszaj płatki owsiane, sól, olej kokosowy, miód i wodę. Wyrób ciasto i przygotuj sobie tortownicę o średnicy 20–25 cm.
Wysmaruj ją olejem kokosowym i przesyp do niej ciasto. Ugnieć je rękoma, tak by dobrze przylegało do dna formy, a jeżeli tortownica jest mniejsza, to również do brzegów.
Wstaw formę do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 15–20 minut w temperaturze 190–200°C. Po upieczeniu wyjmij i pozostaw do ostygnięcia.
Masło orzechowe rozgrzej w kąpieli wodnej albo mikrofalówce.
Za pomocą łyżeczki rozsmaruj półpłynne masło orzechowe na upieczonym, schłodzonym cieście. Postaraj się rozsmarować je na całym spodzie, nie musi być idealnie równo.
Banany pokrój w plasterki i ułóż je na posmarowanym spodzie, zaczynając od środka.
Na pokrojonych bananach rozsmaruj twaróg z miodem. Przed podaniem wstaw ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
REWELACJA, mam małe dziecko, a dla swojej prostoty i efektownej urody wybrałam tort dla wszystkożerców, jako tort urodzinowy !!! SUPER WYNIK, DORTÍK SUKCESEM.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Doskonała i szybka receptura. Zdecydowanie polecam! Do ciasta dodałam cynamon i nasiona chia w twarogu - twaróg jest wtedy twardszy. Zamiast bananów natarłam ciało puree z mango i nie mogę się pochwalić :)
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego