![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 190–200°C.
W naczyniu wymieszaj płatki owsiane, sól, olej kokosowy, miód i wodę. Wyrób ciasto i przygotuj sobie tortownicę o średnicy 20–25 cm.
Wysmaruj ją olejem kokosowym i przesyp do niej ciasto. Ugnieć je rękoma, tak by dobrze przylegało do dna formy, a jeżeli tortownica jest mniejsza, to również do brzegów.
Wstaw formę do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 15–20 minut w temperaturze 190–200°C. Po upieczeniu wyjmij i pozostaw do ostygnięcia.
Masło orzechowe rozgrzej w kąpieli wodnej albo mikrofalówce.
Za pomocą łyżeczki rozsmaruj półpłynne masło orzechowe na upieczonym, schłodzonym cieście. Postaraj się rozsmarować je na całym spodzie, nie musi być idealnie równo.
Banany pokrój w plasterki i ułóż je na posmarowanym spodzie, zaczynając od środka.
Na pokrojonych bananach rozsmaruj twaróg z miodem. Przed podaniem wstaw ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobrze, zrobię to jeszcze raz. Miałem nawet problem z rozpuszczeniem masła orzechowego, a 100g to było za mało na korpus.
Tłumaczenie automatyczne
Chociaż deser nie wygląda zbyt dobrze, smak jest naprawdę doskonały. Dla siebie położyłbym po prostu więcej twarogu na wierzchu 🤤
Tłumaczenie automatyczne
moja córka zrobiła ze mną mega szybko i bardzo smacznie 🥧😋
Tłumaczenie automatyczne