Pasta do pieczywa z pieczonych papryk
- 15 min.
- 10 min.
- Łatwe
- 8 porcje
Już pewnie wiesz, że kochamy pasty do pieczywa. A jeżeli Ty kochasz paprykę, to mamy dla Ciebie przepis idealny. Smacznego!
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 178 Kcal
- 7 g białek
- 15 g tłuszczów
- 4 g węglowodanów
Składniki
8 porcje
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 220–230°C.
2
Paprykę umyj, wstaw do piekarnika i piecz w 230°C. Kiedy zaczną na niej powstawać czarne pęcherzyki, ostrożnie wyjmij ją z piekarnika i włóż do czystej cienkiej reklamówki lub woreczka. Dzięki temu łatwiej będzie usunąć skórkę. Po ostygnięciu obierz paprykę i usuń gniazdo nasienne.
3
Paprykę wrzuć do blendera, dodaj wszystkie pozostałe składniki i zmiksuj na gładką masę.
4
Gotową pastę przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 5 dni.
Nasza rada
Pastę podawaj z pieczywem razowym.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
nie podobało nam się to.
Tłumaczenie automatyczne
Szczerze mówiąc nic wielkiego...
Tłumaczenie automatyczne