![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 160–180°C.
Pokrój jabłko w drobną kostkę.
W naczyniu wymieszaj płatki owsiane, pokrojone jabłko, miód, sól, kakao i cynamon.
Wymieszaj, dodaj olej kokosowy i mleko. Ponownie wymieszaj i przygotuj sobie formę do muffinek.
Wysmaruj ją olejem kokosowym i równomiernie napełnij przygotowanym ciastem.
Formę umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 160–180°C przez 35–40 minut.
Podawaj z mlekiem lub jogurtem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dodałam też trochę mąki orkiszowej pełnoziarnistej, żeby było bardziej muffinkowe.
Tłumaczenie automatyczne
2 średnie jabłka (jedno pokrojone w kostkę, drugie na grubsze), 2 łyżki miodu, orzechy laskowe🔝
Tłumaczenie automatyczne